porachki prez dekemvri

Политика за лични данни

• Спорт Дженерейшън ООД, наричан за краткост „Търговец”, собственик на сайта www.SportsDirect.bg, е търговското дружество с ЕИК 204904321, със седалище и адрес на управление: гр. София 1324, кв. Люлин, ул. Петър Дертлиев № 42, ет. 3, офис 19, тел. 0887999235, e-mail: sales@sportsdirect.bg. Спорт Дженерейшън ООД е регистрирано търговското дружество по "Закона за данъка върху добавената стойност". Спорт Дженерейшън ООД е вписан в "Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри" с идентификационен № 434664.

Защитата на личните данни на всички посетители на сайта ни www.SportsDirect.bg е важна грижа за нас.

• При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия и Политиката за лични данни, търговецът може да използва личните данни на Клиента, единствено и само за целите предвидени в договора.

Обхват на Политиката за защита на личните данни

• Личните данни, които обработва търговецът чрез сайта си www.SportsDirect.bg, са категоризирани от законодателството като „обикновени“ лични данни – имена, адрес, електронна поща, IP адрес и т.н.

• Личните данни са информацията, която служи за Вашата идентификация в сайта ни, както и за успешната доставка на поръчаните от Вас стоки. Това са име, адрес, телефонен номер, електронен адрес (e-mail), пощенски адрес за доставка. Търговецът не събира лични данни от Вас, освен ако Вие не ги предоставите доброволно в случай, когато поръчвате стоки от сайта ни, изпращате запитвания през контактната форма, подавате рекламация през формата за рекламации, абонирате се за информационни бюлетини.

• Търговецът ще използва личните Ви данни единствено за целите на техническото управление на сайта, за да Ви предостави достъп до специфична информация или за обща комуникация с Вас. Търговецът няма да продава Вашите лични данни на трети страни, нито ще ги търгува някъде другаде. Служителите ни са длъжни да опазват поверителността на Вашите данни и да спазват вътрешните правила за обработка на поверителна информация.

• Вие сами контролирате информацията, която ни предоставяте за себе си. Ако изберете да не споделяте част или цялата тази информация с нас имайте предвид, че е възможно да нямате достъп до някои области и функции на сайта ни.

• Когато достъпвате сайта ни www.SportsDirect.bg, автоматично се записват в нашата база данни някои общи данни, които сами по себе си не могат да идентифицират конкретно лице. Това са използваният интернет браузър, IP адрес, брой посещения, средно прекарано време в сайта, разглеждани страници. Тази информация се използва с диагностична и статистическа цел, както и за поддръжка на функционалността на сайта ни.

• Ние не искаме да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този сайт, ще се считат за не поверителни и не представляващи предмет на права. При регистрирането си в www.SportsDirect.bg, всеки потребител създава сам своя профил, като за вход се използва потребителско име представляващо въведения електронен адрес (e-mail) и въведената парола. Препоръчваме паролата да е минимум 6 символа, съдържаща комбинация от букви и цифри. Клиентът също доброволно въвежда име и фамилия, телефонен номер за връзка, както и пощенски адрес за доставка. Тези данни се използват само и единствено аз изпълнение на заявена от него поръчка. Всеки потребител на www.SportsDirect.bg, носи пълна отговорност за опазване тайната на своите потребителско име и парола, и всички действия, които се извършват чрез използването им.

• Личните данни като имената, адреса за доставка на стока, телефон, електронен адрес (e-mail), които потребителите доброволно и по собствено желание изпращат чрез сайта ни www.SportsDirect.bg, при своята регистрация, поръчка, запитания са под закрила на Закона за защита на личните данни. Потребителите на www.SportsDirect.bg декларират, че са съгласни с факта, че търговецът и неговите служители, в зависимост от своите задължения имат достъп до част или цялата информация с която се идентифицира даден потребител, но нямат право да я разпространяват, разгласяват, предоставят или преотстъпват на трети лица, освен в случаите, когато тя се изисква от право имащите органи и в съответствие с българското законодателство.

• Ние съхраняваме личните данни на потребителите за срок, който е съобразен с целите на данъчната и счетоводната отчетност.

• Всеки регистриран потребител в сайта ни, по всяко време, има право да поиска изтриване на въведените от него лични данни (“правото да бъдеш забравен”), като това ще доведе и до заличаване на използваните от него потребителско име и парола. Заличаване на личните данни може да бъде поискано при едно следните основания:
-личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
-потребителят оттегля своето съгласие, върху което се основава обработването на данните;
-потребителят възразява срещу обработването и няма преимуществено законово основание за продължаване на обработването;
-личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
-личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение;
-личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на дете;
-други законово регламентирани основания.

Веднъж изтрити, данните не могат да бъдат възстановени отново от търговеца. За да бъдат заличени личните му данни, потребителят следва да докаже, че именно той е регистрираното лице, като изпрати цялата информация която е въвел при регистрацията си, с писмено съобщение на посочения e-mail за контакти sales@sportsdirect.bg.

• Заличаването на личните данни на потребителя, може да бъде отказано, ако за него съществува информация, която доказва, че с изтриването на личните му данни, бихме нарушили законодателството на Република България.

• Съветваме всички родители и настойници да обучават децата си на безопасност и отговорност при предоставяне на лични данни в интернет. Непълнолетни лица не трябва да предават лични данни на сайта на ни без разрешението и знанието на своите родители или настойници. Ние няма да събираме лични данни ако знаем, че потребителят непълнолетен, нито ще ги използваме по някакъв начин или разкриваме на трети страни без разрешение.

• При констатирана нередност, Ви молим да се свържете с нас за изясняване и решаване на проблема. Разбира се всеки потребител има право да подаде жалба до Комисията за защита на личните данни.

Цели, за които може да се използват личните данни

• Търговецът използва информацията за целите, предвидени в настоящите Общи условия и Политика за лични данни. Също така и за успешното реализиране и доставка на поръчаните от потребителите стоки, като споделя част от личните Ви данни с Еконт Експрес ООД, а именно:
-име;
-фамилия;
-телефонен номер;
-адрес за доставка

• Личните Ви данни могат да бъдат използвани и за предлагане и реклама на нови стоки и/или услуги (били те безплатни или платени), за промоции, за организиране на томболи, запитвания, анкети, за приспособяване на предлаганите услуги към предпочитанията на потребителите, за статистически и други цели. С приемането на настоящите Общи условия и Политика за лични данни, потребителите се съгласяват с обработването на личните им данни за целите на директния маркетинг. Потребителите имат право да възразят срещу обработването на личните им данни за целите на директния маркетинг, като изпратят писмено съобщение на посочения e-mail за контакти sales@sportsdirect.bg.

• Всякакви други цели, за които се използва информацията, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

Разкриване на личните данни

• Търговецът се задължава да не разкрива никаква лична информация за потребителите и да не предоставя събраната информация на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
- е получил изричното съгласие на потребителя при регистрацията или в по-късен момент;
- информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са право имащи да изискват и събират такава информация, при спазване на законово установените процедури, като в този случай търговецът има правото да разкрие личните данни на потребителя;
- в други посочени в закона случаи.

Използване на "бисквитки" и интернет маркетинг

• www.SportsDirect.bg използва "бисквитки" за да функционира правилно, за да подобри обслужването на клиентите и да проследи техните нужди и предпочитания. "Бисквитките" се използват и за нуждите на интернет маркетинга и други. Всеки потребител може спре използването на всички или определени "бисквитки" от настройките на своя браузър.

• Какво представляват бисквитките. Това са малки файлове, съхранявани на вашия компютър от вашия уеб браузър (като Internet Explorer, Chrome или Firefox) по искане на сайтa, който разглеждате. Това позволява на сайта, да помни неща за Вас, като вашите предпочитания, количка, история на разглежданите страници и други.
Бисквитките могат да се съхраняват на компютъра ви за кратко (например само докато браузърът ви е отворен) или за по-продължителен период от време. Бисквитките, които са зададени не от нашия, а от други сайтове, няма да бъдат достъпни за нас.

• Нашият сайт използва "бисквитки" за да функционира правилно и за да подобри обслужването на клиентите. Това включва регистрация, поръчки, запитвания, запазване на вашите предпочитания, анализ. Бисквитките ни позволяват да определим как хората използват сайта ни и да го подобряваме непрекъснато. Те могат да бъдат зададени от трети страни, като например Google Analytics.

Премахване / деактивиране на "бисквитките"

• Управлението на настройките на "бисквитките" можете да извършите от опциите/предпочитанията на вашия браузър. Ето списък с ръководства как да направите това за популярните браузъри:
Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Opera

Списък на бисквитките, които събираме

В таблицата по-долу ще намерите списък на бисквитките, които събираме и информацията, която те съхраняват.

Име на БисквиткаОписаниеВид
FRONTEND Идентификационният номер на сесията ви на сървъра. Сесийна
FRONTEND_CID Идентификационният номер на сесията ви на сървъра. Сесийна
CURRENTPAGE Страницата, на която се намирате в сайта ни. Перманетна
__ZLCMID Zopim онлайн чат, за да можем да предложим бързо обслужване. Бисквитка от трета страна
__ZPRIVACY Zopim онлайн чат, за да можем да предложим бързо обслужване. Бисквитка от трета страна
__GA Google Analytics бисквитка, събира статистически данни за посещението Ви сайта ни. Бисквитка от трета страна
__GIT Google Analytics бисквитка, събира статистически данни за посещението Ви сайта ни. Бисквитка от трета страна
__GAT Google Analytics бисквитка, събира статистически данни за посещението Ви сайта ни. Бисквитка от трета страна

• Настоящата Политика за личните данни влиза в сила от 21.05.2018 г.